Pork Loin / varkenslende Pork Loin / varkenslende
Pork Loin / varkenslende Pork Loin / varkenslende
Pork Loin / varkenslende
0 Review | Review toevoegen
Mager stuk vlees, aan een stuk. Verkrijgbaar per 600 gram of 1000 gram
€ 8,40
Prijs per verpakking
Aantal: 
Bestellen
 
Via via hoorde wij van Pork Loin, een zeer populair stuk vlees in Amerika en Canada. Het leuke is dat het ook nog eens super makkelijk is te bereieden. In Nederland is het vooral bekend als varkenslende. 
Nadat we zelf een heerlijk stuk getest hebben, hebben we besloten om deze aan de producten toe te voegen. 

Verkrijgbaar per 600 of 1000 gram. 

Bereidingswijze: 
In de oven, slow cooker of op de 'Green Egg' te bereiden. 
Je kunt in de bovenkant enkele gaatjes snijden om daar een knoflookteen in te steken (6 teentjes per kilo). Dit geeft een extra lekkere smaak aan het vlees. Daarna is het in te smeren met kruiden naar wens. Wij verkopen zelf ook heerlijke varkensvlees kruiden, maar de rundvlees kruiden van ons zijn hier ook zeer geschikt voor (zie hier onze kruiden). Hoewel alleen peper en zout ook voldoet. 

Voor de oven:
Even aan beide kanten aanbakken in de pan. Daarna in een voorverwarmde oven van 160 graden. Wanneer de kern temperatuur rond de 60 graden is, is het vlees gaar. Houd ongeveer 30 minuten per 500 gram aan. Na de oven kun je de rest van het eten gaan bereiden, want nu moet je het vlees namelijk nog 30 minuten laten rusten (in bijvoorbeeld alluminiumfolie). Daarna kun je ervoor kiezen om het nog eenmalig, 5-10 minuten, in de oven te leggen op 250 graden. (Deze laatste optie hebben we zelf niet geprobeerd, na de geroken geur konden we niet meer wachten... ). 

Voor de Slow Cooker: 
Op een lage temeratuur, 4 tot 5 uur. 

Voor de 'Green Egg': 
Voor de Green Egg of alle varianten daarvan raad ik je aan om het volgende filmpje te kijken: https://youtu.be/Gjw-idqSeKY 
Eenmaal dit filmpje gezien en je bent verkocht. (Vooral ook een grappig, typisch Amerikaans filmpje). 


Voeg een review toe aan dit product en ontvang direct 10 spaarpunten cadeau! 

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.