Klassiek stoofvlees met rode wijn

Wat heb je nodig voor vier personen:

600 gram stoofvlees
50 g boter
4 el olie
2 el bloem
200 ml rode wijn
6 jeneverbessen
2 laurierblaadjes (zakje)
 
  1. Snijd de stooflappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin. Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.
  2. Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai). Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Combinatietip:Lekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof

Klassiek stoofvlees met rode wijn
Let op! We leggen vanaf 26 april 12.00u geen bestellingen meer klaar tot en met 12 mei.
Je kunt in deze periode wel een bestelling plaatsen, maar pas vanaf 13 mei ophalen.