Rundergoulash met rijst
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 3 uur
Wat heb je nodig voor 4 personen?
500 gram braadvlees of braadlappen
50 gram boter
3 uien
1 el paprikapoeder
1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
6 tomaten
300 gram witte rijst
125 ml creme fraiche
- Snijd de runderbraadlappen in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 5 min. rondom bruin.
- Snijd de ui in dunne partjes. Verdeel de ui rond het vlees, bak alles nog 2-3 min. Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 min.
- Snijd de tomaten in grote stukken en schep de tomaten door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe. Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaar.
- Kook de rijst gaar. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de goulash ernaast. Schep een flinke lepel crème fraîche op de goulash.
Combinatietip: Lekker met sperziebonen.