Gegrilde sate van speklappen

Wat heb je nodig voor 4 personen:

- 600 gram speklappen
- stokjes
- 2 knoflook
- 4 sjalotten
- 1 struik bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 el diksap (appel)
- 5 el zonnebloemolie
- 1 el keriepoeder
- 300 gram rijst
- 4 el pindasaus
  1. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de speklapjes en paprikastukjes in blokjes en de bleekselderij in stukken van 2 centimeter. Meng in een kom de knoflook met een kwart van de sjalotten, het diksap, 3 el water, 1 tl zout, 2 el olie en peper naar smaak. Schep het vlees erdoor en laat 30 min. intrekken.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit de helft van de overgebleven sjalot en de kerriepoeder op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak het geheel 2 min. Voeg 450 ml water en zout toe. Kook de rijst in 20 min. gaar met de deksel op de pan en laat nog 10 min. van het vuur af staan.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes en rooster de saté in 10-15 min. rondom knapperig bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de sjalot met de bleekselderij en de paprika ca. 5 min.
  4. Breng de marinade met de pindakaas en 100 ml water in een steelpan al roerend met een garde aan de kook en laat de satésaus 3 min. zachtjes pruttelen.
  5. Schep de kerrierijst in 4 diepe borden. Serveer met de geroerbakte bleekselderij en de saté. Schep de saus erover.
 
Gegrilde saté van speklappen
Let op! We leggen vanaf 26 april 12.00u geen bestellingen meer klaar tot en met 12 mei.
Je kunt in deze periode wel een bestelling plaatsen, maar pas vanaf 13 mei ophalen.