Snelle spaghetti bolognese
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 375 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 600 gram italiaanse roerbakmix
- 3 tl italiaanse kruiden
- 1 kippenbouillontablet
- 300 gram spaghetti
- 800 gram tomatenblokjes
- 90 gram geraspte kaas
- Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakmix, knoflook en de Italiaanse kruiden 3 min.
- Voeg het gehakt toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Bak 5 min. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook 12 min.
- Voeg ondertussen de tomatenblokjes en eventueel zout toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.
- Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en bestrooi met de kaas.