Kipfilet met groente en pesto
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet
- 300 gram zilverrijst
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 250 gram gebroken sperziebonen
- 250 gram tuinerwten
- 1/2 potje pesto alla genovese
- 1 zakje peterselie
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan. Fruit de ui in dezelfde pan. Bak de sperziebonen 1 min. mee. Voeg de bevroren tuinerwten, pesto en 75 ml water toe.
- Leg de kip tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar. Voeg 3/4 van de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip en groenten met de rijst. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Tip: Een eetlepel pesto smaakt ook lekker in een kom tomatensoep.