Kipfilet met groente en pesto

Wat heb je nodig voor 4 personen:

- 500 gram kipfilet
- 300 gram zilverrijst
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 250 gram gebroken sperziebonen
- 250 gram tuinerwten
- 1/2 potje pesto alla genovese
- 1 zakje peterselie
 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan. Fruit de ui in dezelfde pan. Bak de sperziebonen 1 min. mee. Voeg de bevroren tuinerwten, pesto en 75 ml water toe.
  3. Leg de kip tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar. Voeg 3/4 van de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip en groenten met de rijst. Bestrooi met de rest van de peterselie.

    Tip: Een eetlepel pesto smaakt ook lekker in een kom tomatensoep.
Kipfilet met groenten en pesto