Varkansfricandeau met appelsaus

Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gram fricandeau
- zout en peper
- boter
- 2 uien
- 1 grote appel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepen majoraan

1. Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper. Boter verhitten en fricandeau in  ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
2. Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Langs rand van pan 11/2 dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
3. Met staafmixer ui door jus pureren. Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
4. Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen. Saus apart erbij geven.

Varkensfricandeau met appelsaus