Heerlijke, simpele hachee.

Als eerste tip wil ik je meegeven om de hachee te bereiden, tijdens het avondeten van de dag ervoor. Zo is de hachee op de dag zelf snel klaar en nog lekkerder, omdat het een dag heeft gestaan.

Een andere tip wanneer je niet aan de gang wilt met kruidnagel en laurierpoeder: er zijn ook kant en klaar kruidenzakjes te koop voor hachee. Ook erg lekker!


Dit is de manier zoals wij het zelf bereiden. Lekker makkelijk en toch heel lekker! Maar geef er gerust je eigen twist aan!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 800 gram hachee
- 3 tot 4 uien
- 2 grote bouillon blokjes
- kruidnagel poeder
- laurier poeder
- ongeveer 150 ml water
- maizena

1. Snijd de uien in grote ringen.
2. Bak de uien met het hachee vlees en een scheutje bakboter in een grote pan.
3. Nadat alles goed aangebakken is voeg je 150 ml water toe, een theelepel laurierpoeder en kruidnagel en de 2 bouillonblokjes. Zet het terug op laag vuur en doe de deksel schuin op de pan.
4. Roer het af en toe door en houd in de gaten of het vlees niet droog komt te staan. Indien nodig een scheutje water toevoegen. Laat dit minimaal 2,5 uur sudderen. Bekijk na de 2,5 uur of je de hoeveelheid saus voldoende vind en de dikte naar wens is. Zo niet; voeg wat water toe en dik dit aan met maizena. Voor de maizena doe je 1 grote eetlepel in een beker met een laagje koud water. Even roeren en daarna aan het vlees toevoegen. De saus warm laten worden en het wordt dikker.
Nu kun je het eventueel een dag met de deksel op de pan laten staan en opwarmen wanneer je het gaat opeten. 

Combinatietip:
Erg lekker met gekookte aardappelen en rode kool met appel.  

Hachee van Nicky
 
Let op! We leggen vanaf 26 april 12.00u geen bestellingen meer klaar tot en met 12 mei.
Je kunt in deze periode wel een bestelling plaatsen, maar pas vanaf 13 mei ophalen.