Gehaktballetjes uit de oven
(30 minuten bereiden, 30 minuten in oven)

Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gram HOH gehakt
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1,5 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 ei
- zakje italiaanse gehaktkruiden
- 250 gram tomatenblokjes uit blik
- 75 ml water
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 zakje mozzarella
- 6 gram basilicium (blaadjes)
- 50 gram geraspte kaas  
  1. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur. Doe een scheut olijfolie, gesneden ui, bleekselderij en knoflook in de pan. Doe de deksel op de pan en fruit het geheel ca. 10 min.
  2. Gebruik het half om half gehakt. Voeg 1 ei toe en een zakje italiaanse kruiden voor gehakt. Even mengen en maak er daarna kleine gehaktballetjes van. Bak deze balletjes licht aan in de pan (5 minuutjes). Doe dit eventueel in 2 delen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Voeg de tomatenblokjes, een goede mespunt zout en peper en 75 ml water toe aan de ui en bleekselderij. Laat de saus nog 10 minuutjes zachtjes koken.
  4. Schep de tomatensaus in een grote ovenschaal en spreid uit in een gelijkmatige laag. Verdeel de gehaktballetjes over de saus.
  5. Halveer de cherrytomaten en knijp de zaadjes eruit. Schep de cherrytomaten om met wat zout en peper en een scheutje olie. Verdeel ze over de ovenschaal.
  6. Verdeel daarna stukjes mozarrella met een blaadje basilicum over de balletjes.
  7. Strooi de geraspte kaas over de gehaktballetjes en bak ze ca. 30 min., of tot ze gaar en goudbruin zijn en de saus bubbelt.
  8. combinatietip:

Serveer de gehaktballetjes met gebakken aardappeltjes.

Prachtige gehaktballetjes met kaas uit de oven
Let op! We leggen vanaf 26 april 12.00u geen bestellingen meer klaar tot en met 12 mei.
Je kunt in deze periode wel een bestelling plaatsen, maar pas vanaf 13 mei ophalen.